Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Beskära gullregn

2015-05-01 18:13 #0 av: helisa

Hej

Min mamma har ett gullregn som tyvärr mår rätt dåligt, hon fick ett sand/grus lass tippat bredvid sitt träd som hon skulle använda för att sanda på vintern med, vad som inte nämndes var att det innehöll salt. Högen är flyttad men han ju ligga nästan 1 år innan vi uppmärksammade misstaget. Nu undrar jag om det är möjligt att kapa ner nästan hela kronan och börja om (det är inte så stort ännu) för det verkar bara finnas nån gren kvar med liv i.  :(

Anmäl
2015-05-01 18:16 #1 av: Maria

Min granne har ett gullregnsträd som hon varje år klipper "hej vilt" för vi har ganska små trädgårdar och hon vill inte ha så mycket skugga. Jag trodde första gången jag såg det att trädet skulle dö men det blommar lika fantastiskt varje år trots rejäl kapning.

Nu har det ju inte varit utsatt för någon skada så det är kanske skillnad.

/Maria

 

Anmäl
2015-05-02 09:20 #2 av: Jassan

Jag fick problem med mitt Gullregn en dag då min hyresvärd ansåg att den skulle bort då den hade grenar både rakt på huset som jag bor i o även på garaget. Så ja...den blev helt nersågad..sorgligt nog..... men jag tänkte att jag kunde ha den som prydnad, sätta på någon fin lykta på toppen eller nåt.  Här kan du se hur den såg ut från början o efter nersågningen o så en bild som jag gick ut o tog nu...det har börjat växa överallt på den...kanske kan det bli nåt?? Men jag säger som #1  jag hade inget salt på mig heller.

Anmäl
2015-05-02 09:22 #3 av: Jassan

Den andra bilden kom inte riktigt med...så provar en gång till.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.