Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsarbete i största allmänhet

Kattsand i trädgården?

2015-04-22 22:03 #0 av: Mantissa

Jag har extremt torr sandjord där jag bor (sandmo). Jag har i flera år hävt på med gödsel och köpejord och även om jag nu har en mer näringsrik jordmån så håller den vätska dåligt. Jag skulle vilja ha några rosenbuskar, men de vill ju vad jag läst ha en lite tyngre lerblandad jord. Känns inte helt bra att köpa lera att blanda i (går det ens?) men kattsand är väll lera? Kattsand har jag massor av då jag har kissar som inte vill kissa i pellets. Kan jag blanda i några klumpar kattsand som jordförbättring? Eller är det dumt?

Anmäl
2015-04-22 22:34 #1 av: Marsvinsmamman

När vi hade katter lade jag ut den begagnade sanden (utan bajsklumparna då) i rabatterna till rosorna och klematisarna, och myllade ner den lite. Blev hur bra som helst. Allra bäst blev det om jag inte hade klumpbildande sand. Med klumpbildande så blev det lätt hopklistrade kakor.

Observera att det såklart rörde sig om kattsand som var gjord av bentonitlera.

Jag ser inga nackdelar med att köpa lerbaserad kattsand för att mylla ner i sina rabatter för att få högre lerhalt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.