Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsarbete i största allmänhet

Vad trivs vid komposten?

2015-04-05 20:03 #0 av: Oregano

Äntligen har jag börjat bygga en kompost. Nu funderar jag på vilka växter som kan trivas alldeles intill, för jag vill göra det lite snyggare, plus att jag vill fånga upp den näring som läcker ut. Brännässla och vallört är nästan självskrivna, men finns det fler växter som skulle passa där? Det är skuggigt och ganska skyddat.

Anmäl
2015-04-05 20:07 #1 av: VildaVittra

Rabarber gillar näringsrikt och jättebalsamin. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-04-05 21:22 #2 av: Oregano

Kan rabarber verkligen trivas i skuggan? Jättebalsamin måste jag kolla upp, vet inte hur den ser ut.

Anmäl
2015-04-05 21:26 #3 av: VildaVittra

Rabarber överlever i skuggan, även om den inte brukar bli lika omfångsrik som i solen. 
Jättebalsamin är något av en invasiv art, men den är ettårig och lätt att ha ihjäl om man inte låter den gå i frö (om man vill bli av med den). Men den är vacker. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-04-08 00:52 #4 av: Tant Grön

Jag har satt aklejor vid min kompost. På norrsidan har jag satt ramslök. På framsidan mot söder har jag satt en glasruta och där odlar jag tomater e.d.

Jag odlar nässlor, men skulle inte våga sätta dom där. Tror att rötterna växer in i komposten. Jättebalsamin är ett hemskt ogräs. Förskräckt

Anmäl
2015-04-13 20:43 #5 av: pyromanen

Rabarber tycker mycket om näring och klarar en del skugga.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.