Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Sorkangrepp

2015-03-29 11:58 #0 av: Sjuttan

Finns det någon som hittat dn fungerande lösning på sorkproblem ii gräsmatta?Där jag bor nu är problemet enormt  i hela området.  Det finns åkrar och gärden runt hus o trädgårdar.    Mycket tacksam för tips och råd.

Aa.

Anmäl
2015-03-29 12:00 #1 av: VildaVittra

Den enda lösningen jag vet om är att skaffa bondkatter och ha de frigående. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-03-29 12:20 #2 av: Sjuttan

Ty värr funkar det inte här.  Själv har jag två katter  och en granne har SJU stycken  men det har ingen effekt på sorkarna.   Tack ändå!

Aa

Anmäl
2015-03-29 14:29 #3 av: Spectabile

#0 Tänker du på åkersork eller mullvad som ofta kallas för mullsork?

Anmäl
2015-03-30 14:18 #4 av: sangheim

Har för mig de Ska finnas dosor du kan sätta ut i trädgården som ger ifrån sig ett tjut som inte vi hör som skrämmer de djur du vill ha bort. Har för mig det finns för sork och ev mullvad.

Anmäl
2015-03-30 18:30 #5 av: Tant Grön

#4 Köpte en sådan och satte ner i grönsakslandet. Nästa dag så hade sorken gjort en hög alldeles bredvid. Sedan gnagde dom i sig en massa potatisar som vanligt.

Anmäl
2015-03-31 13:28 #6 av: Sjuttan

Tack alla ni rara!    Mina  "sorkar"  lägger upp högar,  oavsett vad dom kallas.

Anmäl
2015-03-31 20:16 #7 av: Spectabile

#6 Då är det mullvad (mullsork) som du har i din trädgård. Jag bor som du med naturen inpå knuten. Under åren har jag nog testat de flesta knep, vindsnurror, äggskal i hålen, kaffesump, med mera, inget av det fungerar. Det bästa är fällor, jag har köpt på granngården och i år köpte jag ytterligare två. De kostade 79kr styck, de ser ut som en liten rävsax.  Öppna upp en av högarna och du kan känna med händerna hur gångarna går. Placera fällan så att "mulle" kan springa i den oavsett från vilket håll den kommer. Men var försiktig så du inte klämmer fingrarna när du laddar fällan. Placera en mörk hink över hålet, helst en svart och lägg en sten eller något annat tungt ovanpå så hinken inte blåser bort. Därefter får man utrusta sig med tålamod och åter tålamod. Kolla fällan varje dag för ibland har "mulle" bara tryckt upp en massa jord i hinken. Om det inte blivit fångst på några dagar så byt till en annan jordhög. Ha gärna flera fällor laddade samtidigt om du har möjlighet. Detta är det enda som fungerat hos oss.

Anmäl
2015-04-03 10:38 #8 av: Sjuttan

Tack för tipset.  Här finns tusentals högar,  undrar hur man hittar en hög där det verkligen finns någon,   för det kan väl inte finnas invånare i alla högarna?!   Måste säga att det känns en aning hopplöst!

Anmäl
2015-04-03 23:15 #9 av: Halvdansken

Sorkar puttar också upp högar. I alla fall de som bor här runtomkring.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.