Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Återanvända grönsaksjord?

2015-03-25 13:49 #0 av: irjavera

Hej! Har en fråga angående återanvända jord. Jag odlar  pallkragar och kommer återanvända jord som jag blandar ut med ny för årets lådor. 

Nu till frågan , vissa växter o grönsaker gillar ju inte att växa ihop, tomater o gurkor t.ex,  men kan jag odla säg tomater i en pallkrage där det året innan växte tomater? 

en del av mig tänker att det kan vara bra att flytta runt vad som växer i de olika lådorna, som ett miniväxelbruk, men jag känner mig oviss.

Alternativet är att jag flyttar mestadels av jorden där grönsaker växt till blomlådorna och använder så mkt ny jord som möjligt till grönsaker.

Tack på förhand.

Anmäl
2015-03-25 14:31 #1 av: irjavera

Hittade en sak som kallades "the tomatoe rule". Ska tydligen aldrig odla tomater i samma jord på två år. Frågan är om jag kan använda gurkjord.. Eller jord som pumpor o majs har växt i.

Anmäl
2015-03-25 20:18 #2 av: Halvdansken

Skulle tro att det är ok om du blandar upp med ny jord/kompost och gödning. Risken är ju störst om du har haft sjukdom, då kan den överleva.  

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.