Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Vita "korn" i pelargonens kruka, vad är det?

2015-03-23 20:48 #0 av: Soleii

Hej!

Jag köpte en liten pelargonstickling som jag planterade i en keramikkruka. Jag har upptäckt små vita korn som liksom dyker upp lite överallt, i jorden, vid sticklingen, runtomkring och även under jorden. Jag vet inte om det är mögel (det var min första tanke) men det är liksom inte mjukt och luddigt, utan är nästan som ett ganska mjukt sandkorn eller vad man ska säga. Hoppas att ni förstår hur jag menar. Upptäckte sedan mögel i påsen med jorden som jag använde, detta var dock "klassiskt" mögel och liknade inte det som finns i krukan. Borde jag plantera om sticklingen i ny jord? Är det något som kan vara skadligt? 

Anmäl
2015-03-24 22:43 #1 av: isabella93

Är du säker på att det inte är perlit? Det är små vita, porösa, mineralkorn som går ganska lätt att trycka sönder. Det brukar vara inblandat i de flesta blomjordar för att göra dem luftigare, och är inte skadligt.

Anmäl
2015-03-25 12:24 #2 av: Halvdansken

Det eller gödning.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2015-03-25 16:38 #3 av: Soleii

#1 det är det kanske? Har inte sett det i blomjorden i övrigt, som jag planterat de andra blommorna i, men den kan iofs suttit i jorden som "kom med" sticklingen. Så himla bra, tack så mycket! Vad glad jag blev :) Låter exakt som det!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.