Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling.

Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Gräsmattor, grovplanering och gödsling.

Kan jag använda gödselstacken?

2015-03-22 08:57 #0 av: Chestnut

Jag har en stor gödselstack med hästgödsel där det längst bak legat i 5+ år och det allra längst fram är dagsfärskt så att säga ;) det är en blandning av halm, torv och spån som strö ihop med bajset.
Jag ska odla i flera pallkragar är tanken. Kan jag använda "jorden" (det som förmultnat mest) och det lite färskare gödslet? Måste jag blanda med köpt jord?
Tacksam för svar

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2015-03-22 09:27 #1 av: evelinana

Jag använder gödsel "jord" från getter som är blandat med hö, funkar jättebra! Dock brukar jag blanda ut lite med köpjord för att det inte ska bli för näringsrikt. Tror inte att man måste göra det, med varken get- eller hästgödsel, men är osäker... får nog följa tråden lite och se vad som poppar upp :)

Anmäl
2015-03-22 09:31 #2 av: VildaVittra

Det beror ju lite på hur mycket annat material som strö osv som det var utblandat med samt hur mycket näring som har läckt ut. Jag själv skulle testa att odla på det rena och då ta något näringsälskande som squash och rabarber. I värsta fall får man väl blanda ut det och så sena grödor istället som mangold och pak choi. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.