Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Rosor inomhus

2015-03-15 22:40 #0 av: Amanka

Kan man ha rosor så dom klarar sig bra inomhus?
Och vart kan man köpa frön isåfall?
Alla tips mottages

Anmäl
2015-03-16 07:43 #1 av: Åsa S

Nej rosor trivs inte inomhus, och rosor förökas med ympning/okulering el sticklingar.

Anmäl
2015-03-17 21:00 #2 av: Carrosh

Det finns ju minirosor att ha i kruka. Köpte själv en nu i veckan, som jag tänkte experimentera med att ha på balkongen i sommar. De brukar finnas lite varstans där man kan köpa blommor/växter, men allra helst skulle jag nog höra mig för med Blomsterlandet, Plantagen eller någon annan blomsterhandel om det, så kan de nog hitta en lämplig växt på plats. :)

\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!

Anmäl
2015-03-18 15:19 #3 av: Aristarcos

Har haft in ett flertal minirosor. Men de har dött om jag behållit dem inne. 

Om jag däremot har dem inne ett kortare tag, för sen plantera  ut, då överlever de ! :)

Anmäl
2015-03-21 09:55 #4 av: [Forest]

Jag har haft minirosor inne och dom har överlevt länge, jag brukar sen plantera ut dom och flera har kommit flera år då jag täckt dom med halm o lite hästbajs på hösten. Det ända jag kan tänka mig trivs inne är minirosor 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2015-03-21 12:37 #5 av: Aristarcos

Mina får leva hårt, täcker ingenting utomhus Skrattarmen de kommer normalt tillbaka ändå. Någon har kanske gett upp.

Anmäl
2015-03-21 16:57 #6 av: [Sabina]

Jag har också upplevt att minirosorna inte klarar sig så länge inomhus men de är  den typ av rosor som "ska" klara sig bäst ändå. (det är i alla fall så de lanseras)
Jag har under några år, först haft rosorna inne och när de sedan börjat se trista ut, planterat de i kruka utomhus där de överlevt ett par år som mest. 

Anmäl