Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Ny kaktus

2015-03-10 08:51 #0 av: simskontot

Hejhej!

Jag vet inte om någon på den här sajten kan besvara mina frågor, men tänkte att "trädgård ifokus" ändå låg närmst till ämnet Blomma.

Okej, så jag har fått min första kaktus! Skrattar yaaay!
Men nu vill jag veta lite om hur man sköter om den? Har läst att ju mer man sköter om kaktusar, desto mindre trivs/växer dem?
Har även läst att på våren kan man spruta dem med lite varmt vatten om det är soligt ute?
Och jag flyttar snart (om några veckor), är det något speciellt man ska tänka på då för att t.ex. skydda kaktusen?

Helt enkelt - hur sköter man bäst om en kaktus? Glad Tack så hemskt mycket på förhand!

Jag bifogar en liten bild på min kaktus så ni vet hur den ser ut. Om någon vet får ni gärna säga vad det är för sorts kaktus Skrattar.

Anmäl
2015-03-14 10:14 #1 av: HellviHumle

Gärna svalt på vintern. Ju svalare, desto mindre vatten. Mina står helt torra under flera månader. Ställ den på ett fat när du vattnar den och låt den suga i sig nerifrån. Då slipper du att det blir vatten stående i ytterkrukan. De flesta kaktusar  dör av övervattning. 
Den påminner om en liten "Svärmorskudde". Kanske kan nån annan ge en säkrare artbestämning.

HH

Anmäl
2015-03-16 12:00 #2 av: simskontot

#1, Tack! Skrattar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.