Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Vattning av orkidéer

2015-02-12 10:15 #0 av: tall

Jag vattnar alla mina orkidéer genom att hålla krukorna över diskhon och hälla vatten uppifrån, samtidigt som överblivet vatten rinner ner i hon.

Anmäl
2015-02-13 11:30 #1 av: [TanatosNyx]

jag gör i princip samma sak med mina; duschar dem (rötterna) och låter vattnet rinna ur krukan ordentligt. Förut höll jag på med hink, bara slitsamt. Råkar jag blöta själva plantan torkar jag med papper.

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2015-02-13 18:16 #2 av: Sindri

Jag har haft samma orkidéplantor i flera år och de blommar om och blommar om.
De står i ytterkrukor, i säkert alldeles för små plastkrukor. Får vatten ca en gång/vecka, vattnar i krukan, överblivet vatten rinner ner i ytterkrukan och kan tas upp av växten. Jag är ganska nonchalant med dem, förutom att jag är noga med att alla vissna blommor skall läggas i krukan. Fattar inte att de belönar mig så bra.

Anmäl
2015-02-13 18:53 #3 av: [TanatosNyx]

varför ska man lägga vissna blommor i krukan? jag slänger mina Lipar

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2015-02-13 19:45 #4 av: Sindri

Orkidéer i det vilda lever av förna, ( http://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rna) så då tänkte jag att det är väl bäst de får göra det hos mig också då.

Anmäl
2015-02-13 20:39 #5 av: [TanatosNyx]

Åhå, tack för infon! Tummen upp

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2015-02-14 22:10 #6 av: anki1

jag vattnar mina som mina andra krukväxter. dvs de står kvar på fönsterbrädan. skillnaden är att dom inte får så mycket vatten åt gången. medan de övriga får rejäla skvättar. var 7 till 14 da beroende på årstid. De blommar lite då och då. så då måste de ju trivas.

Anmäl