Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Lökar och knölväxter

Tulpanknoppar

2015-01-18 18:16 #0 av: Vifyra

Har en tulpanrabatt med flera olika tulpansorter. Idag när jag var ute så såg jag att det har kommit upp flera tulpanknoppar. Det känns väldigt tidigt. Vintern har varit mild(bor i södra Sverige). Nu i veckan ska det komma snö. Funderar på om jag ska lägga blomjord och löv över. Hur klarar sig egentligen tulpanknoppar när det blir minusgrader?

Anmäl
2015-01-21 20:04 #1 av: ylvalo

Tulpaner borde inte vara uppe så tidigt, de ska blomma efter de tidigaste vårblommorna, ungefär när snön smält bort. Lökblommor verkar annars vara förvånansvärt tåliga mot köld, men hade mina tulpanknoppar fått för sig att titta upp när det är snö och köld på väg hade jag täckt över dem. Upp tar de ju sig alltid när det är dags sedan!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.