Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter orkidéer

förtvivlad

2014-12-04 18:06 #0 av: Honesta Amore

Har aldrig haft gröna fingrar men lyckades på något sätt rädda en orkide som var väldigt nära döden. Var borta i ett par dagar å när jag kom hem hade min sambo vattnat blommorna å min orkedes nya skott var döda. Bladen är gröna å fina men stammen ser inte normal ut och toppen har börjat skrynkla ihop sig. Detta är inte bara en blomma för mig, det är min bebis som jag är extremt rädd om. Vad ska jag göra????!!!!!!

Anmäl
2014-12-04 18:12 #1 av: Tjeja

Ledsen vet inte

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2014-12-04 18:12 #2 av: Tjeja

Ledsen vet inte

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2014-12-04 19:37 #3 av: Sindri

Låt den torka ut lite, vänta och håll tummarna. Orkidéer har ju en förmåga att komma igen. Jag kan absolut ingenting om orkidéer, men jag har flera stycken som kommer igen och igen och igen. De ser förskräckliga ut emellanåt, men det kommer alltid nya stänglar med knoppar.
Det enda jag vet om orkidéer är att de gillar multnade växtdelar så jag är noga med att lägga alla vissnade blommor i krukan.

Anmäl
2014-12-05 17:07 #4 av: Orkidétanten

Hejsan! Ny meddlem här och lite allmänt orkidétokig, så jag kanske kan hjälpa dig. Är det bara själva stängeln som torkat in och ser plantan frisk ut i övrigt? Om så är fallet, så har du nog inget att oroa dig över (så länge du sköter orkidén och ser till att sambon håller sig borta ;).

Fråga; har ni julgran hemma?

Anmäl
2014-12-20 14:44 #5 av: Honesta Amore

Nu har allt torkat ut förutom bladen som ser jätte fina ut, Funderar på att klippa av stammen då den är död...

Anmäl
2014-12-20 17:47 #6 av: Sindri

Nej, gör inte det. Det kan vara så att det finns näring i den som kan gå ner i jorden och hjälpa till att skapa en ny stängel. Jag gör i princip ingenting med mina ordkidéer och de kommer tillbaka gång efter gång.
Först när det kommit upp en ny stängel och den gamla är helt spröd och kan brytas av lätt, då gör jag det.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.