Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter orkidéer

Vad heter denna växt?

2014-11-16 05:13 #0 av: [Sabina]

Jag fick ärva denna fina växt av min mamma. Det var hennes favoritväxt och hon var mycket noga med att det var just jag som skulle ha den, så den betyder väldigt mycket för mig. Tyvärr visste hon inte vad den hette, det enda jag fick veta var att den trivs i väster till norrläge, att den ska vattnas sparsamt och att hon trodde att det var en sorts knölväxt. Jag har dock inte grävt i krukan för att kontrollera om det verkligen rör sig om en knölväxt. Bladen är ca 40 cm stora och blomstängeln ca 1 meter lång så den tar plats och är ganska pampig (vilket dock inte syns på bilderna)

Är det någon som har en aning om vad det kan vara för växt? Den är mycket lättskött och tacksam och började genast blomma då den fått lite omvårdnad eftersom den var i väldigt dåligt skick när jag fick hem den.

Anmäl
2014-11-16 05:48 #1 av: VildaVittra

Amazonlilja, en amaryllisväxt faktiskt. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-11-16 19:29 #2 av: [Sabina]

#1 Ååh, tack för svaret. Vad glad jag blir att jag äntligen fick veta Glad . Extra roligt när jag tittade runt lite på internet, är att jag verkar ha en större variant av amazonliljan. Den är så pass stor och yvig att jag inte får plats med den på fönsterbrädan, så den får bo i badrummet men den verkar ju tycka om fuktig luft och det blir det ju naturligt där, (en stund i alla fall) efter duschande.

Anmäl
2014-11-17 18:53 #3 av: wingren

Jättevacker :) På bilden på hela växten ser det ut som att knoppen lyser med, coolt foto ^^,

Anmäl
2014-11-18 02:19 #4 av: [Sabina]

#3 Tack, ja, jag tycker också att den är så fin. Jag hade aldrig sett den blomma förut menhar hört mamma parta om den vackra blomningen- och hon hade ju rätt! Glad Tack för fotokomplimangen, den är bara tagen med en gammal ärvd mobil, då min egen kraschade i golvet och gick i tusen bitar.

Anmäl
2014-11-18 03:59 #5 av: [Sabina]

...Ja alltså jag hörde mamma prata inte parta om den vackra blomningenLipar

Anmäl
2014-11-21 19:23 #6 av: camat

Jag brukar ha den ute på altan på sommaren men den trivs i skuggan sen när jag tar in den innan det blir för kallt så brukar den blomma den är stor och det är lökar som man kan plantera om

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.