Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Vad e detta för typ av kaktusar samt skötselråd

2014-11-13 12:10 #0 av: Dominic340

Hej! Vad e detta för sorts kaktusar jaköpte dem med ca en dags mellanrum.

Jag drogs till kaktusar eftersom de har ett häftigt yttre samt att en så hård å tuff blomma ändå kan blomma upp små blommor skithäftigt! Ja gillar deras utseende eftersom de utstrålar attityd och självsäkerhet. Annars så e ja inte mycket för blommor å växter men just kaktusar tillhör undantaget.

Men nu när jag läst på så har ja nu fått ett djupare intresse för kaktusar å ja...de fascinerar mig nått så otroligt fast ja köpte dem på impuls!

Så vad tror ni de  e för arter samt vilken skötsel ska de ha så de trivs å mår så bra som möjligt... ja gissar på någon typ av trattkaktusar men ja vet inte riktigt MVH Domme

Anmäl
2014-11-13 12:21 #1 av: VildaVittra

Dom där kallar vi för Svärmors sittkudde, men om det är rätt vet jag inte. Är ingen expert på kaktusar. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-11-13 21:06 #2 av: Tant Grön

Är ingen expert på kaktusar, men gissar på någon slags Echinocereus

Anmäl
2014-11-15 10:08 #3 av: Emo

Sandblandad jord och vattnas när jorden är torr. Här kan du se en som blommar:

http://pyssel.ifokus.se/discussions/51a8a8a88e0e745dcd003336-dinosaurien-och-vaxthuset?4d712505b9cb46214104830b-2

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2014-11-16 04:08 #4 av: [Sabina]

Jag håller med #3 ang. skötselrådet och vill även tillägga: så soligt läge som möjligt. Jag planterade en sådan kaktus när jag var i 10-års åldern. 20 år senare såg den ut som på min bifogade bild. När vi sen flyttade, 3 år senare, hade kaktusen vuxit in i taket och fick tyvärr sluta sina dagar där. Synd, för det hade varit häftigt att ha den kvar än idag.

Anmäl
2015-03-06 17:43 #5 av: AsIAm

Jag planterar alla mina kaktusar/suckulenter i blandningen ca 60% perlite och 40% kaktusjord/såjord för att få bra dränage, och alltid i terracotta-krukor då plast, glas osv stänger in fukten vilket kan leda till att man vattnar för mycket och plantan ruttnar. Ska stå svalt (som lägst 7-10 plusgrader) och ljust vintertid medan man gärna kan sätta ut dem i solen om man har möjlighet sommartid. Att stå svalt vintertid är ett måste för att de ens ska ha en chans att blomma :)

Låt dem gärna torka ut ordentligt mellan vattningarna, detta kan också leda till att de blommar under rätt förutsättningar. Vattnar man för tätt så att de inte går in i "torrperiod" kommer inga blommor när man börjar vattna massa och de ska ställa in sig på "regnperiod" :) Tänk dock på att dina ser ut att vara rätt unga, vilket innebär att det kan ta ett par år innan de är redo att blomma (Y)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.