Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

fjolårets julstjärna

2014-11-09 14:48 #0 av: rudyC

hur får man den att få röda blad igen? för den är hel grön nu

Anmäl
2014-11-09 23:35 #1 av: Tant Grön

Den måste ha ca 14 timmar mörker per dygn för att blomma om.

Anmäl
2014-11-10 20:05 #2 av: Åsa S

Japp och det ska vara totalt mörker, inga tända lampor el dyl + det tar ju 2-3mån för mörkerbehandlingen tills det blir röda högblad så det är lite sent att börja nu ifall man vill ha dem röda till jul.

Anmäl
2014-11-11 15:14 #3 av: rudyC

det hade ja ingen aning om ... ska man vattna den undertiden den har sin mörker period?

ja ska bli glad om jag lyckas att få röda blad på den utan att ha ihjäl den så om det blir till jul eller inte det kvittar

Anmäl
2014-11-12 08:38 #4 av: Åsa S

Ja den ska ha vatten + det är ju inte bara mörker den vill ha utan 10tim ljus per dygn vill de ju fortfarande ha.

Anmäl
2014-12-02 14:05 #5 av: Linnea

Förra året började min blomma av sig själv efter att jag planterat om den. Det var i oktober. Den stod då i ett norrfönster. I år har den inte börjat blomma än, bara ett par små, röda blad. Har ställt den längre in i rummet men ska nog ge den lite extra näring.  Den har växt en hel del i år så jag vet inte om den orkar blomma just nu.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.