Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Påskliljor gror.

2014-10-28 11:41 #0 av: TinaNordberg

Hej

fick i våras flera krukor med små rara påskliljor som blommade rikligt och länge under tak på altan. Ställde dem i skuggan mot husväggen för att vissna efter blommning och blev glömda .

Nu har fått groddar. Vad gör jag nu, ställa ner dem i källaren?

Ta in dem i ljus o värme? Har lärt mig att lökväxter önskar vintervila.

Tycker det är väl tidigt för dem att vakna nu, misstänker att det är den varma hösten som lurat dem.

Tacksam för lite tips, har aldrig tidigare sparat sådana lökväxter.

Julliljor Galen

Tina Nordberg medarbetare:

 Fågelskådning i fokus

 Svamp i fokus

Anmäl
2014-11-07 22:53 #1 av: [T-Fia]

Nejdå, det är lugnt och helst som det skall vara, det är kylan som talar om för dem att de skall göra sig startklara för våren, så ta absolut inte in dem utan låt dem stå ute eller gräv ner dem där du vill ha dem till våren.
Samma gäller egentligen vanlig matlök, förvarar man dem varmt från skörden håller de länge utan att gro, får de en kylperiod i kylrum t.ex så gror de.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.