Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Din Favorit Trädgårdsbuske.

2014-10-08 21:20 #0 av: Woodland

Skulle vara roligt att veta vad ni anser är bästa trädgårdsbuske och varför. Det är inte bara intressant för oss som haft trädgård länge utan också till hjälp för nybörjare.
För min del har jag två som tävlar om förstaplatsen: prakthäggmispel och sambus "Black Lace".
Jag väljer Sambus "Black Lace." Den har vackra skira löv, vackra rosa blomsterklasar, en underbar färg vår, sommar och höst. Den är tålig, lätt att föröka, kan skäras ner till marken och omformas om det behövs.
Vilka är era favoriter?

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2014-10-09 14:48 #1 av: VildaVittra

Bärbuskar gillar jag, de är både dekorativa och funktionella.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-10-10 09:03 #2 av: kickboard

Googlade fram en bild på Sambus black lace och visst är den fin.  Påminner lite om rödbladig smällspirea som jag tänkte föreslå.  Den är snabbväxande och har fin blomning.


Anmäl
2014-10-10 20:39 #3 av: [T-Fia]

Jag är väldigt förtjust i japanlönnar, men just nu på hösten så får det nog bli vingad benved:

Anmäl
2014-10-30 11:02 #4 av: Heart

En av mina absoluta favoriter är grön perukbuske. Den är kanske inte så härdig, jag bor i zon 3. Men den är så vacker med sitt rosa "fluff".  Såg den första gången på botaniska trädgården i Göteborg och blev helt såld. Sedan letade jag efter den i 7 år innan jag hittade den och då var det p.g.a. att  jag fick tips genom denna sida.

Anmäl
2014-11-01 09:56 #5 av: Mindful

Mina favoriter är Acer släktet, finns ju så många, både buskar och träd. Acer dissectum släktet får fin flikiga blad med fantastiska färger, både vår, sommar och höst. Grenarna är vackert knotiga och  och man kan forma och klippa dem som man vill ha dem. De låg växande kan man göra bonsai av.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.