Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter orkidéer

Tips

2014-09-24 23:29 #0 av: AnnaCEC

Hej allihopa!
Jag är ny här på Trädgård iFokus och är oerhört förtjust i orkideer.
Jag skulle vilja ha en massa tips och råd, allt ni vill dela med er av :)
Jag har 23 orkideer här hemma. De flesta är övertagna från min mor och är brudorkideer i vitt eller ljusrosa.
Jag skulle vilja skaffa mig lite annorlunda färger och arter. Några tips?
Jag undrar även vart runt Göteborg man kan köpa bra orkideer?
Och så får ni gärna dela med er av det ni kan! Gödning, vattning, omplantering, krukor, ja allt ! :)
Mvh Anna

Anmäl
2014-12-05 17:59 #1 av: Orkidétanten

Hejsan Anna! Lite sent svar, hoppas du inte har gett upp (eller så kanske du har hittat den informationen du sökte någon annanstans).

Det jag undrar är om du vill ha tips angående Phalaenopsis eller även andra släkten?

Själv odlar (dödar) jag Phalaenopsis (naturarter, primärhybrider och komplexa hybrider), Paphiopedilum (naturarter och primärhybrider + två komplexa hybrider) och så har jag tre Phragmipediumhybrider, en Dendrobium normanbyense och en Neofinetia.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.