Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter orkidéer

Dessa orkidéer...

2014-09-06 12:49 #0 av: Ktisroinen

Jag älskar mina orkidéer och brukar lyckas med dem ganska bra tycker jag med tanke på att jag inte gör något mer än o ge dem vatten.
Men så köpte jag ett gäng orkidéer som inte var de klassiska brudorkidéerna. Har ingen aning om var det var för sorter, stod inga namn o de var på rea. En dog ganska omgående då den redan var i dåligt skick. En kämpar för sitt liv och jag vet inte hur jag ska hjälpa den och den tredje dog också men lämnade ett skott efter sig som jag nu inte vet vad jag ska göra med. Så hjälp o tips mottages tacksamt!

Anmäl
2014-09-06 12:52 #1 av: Ktisroinen

Här är skottet. Jag har tolkat det som att den vill ha sina rötter fria och inte i krukan, så funderade på om man kan hänga upp den så att den klättrar som jag har sett att vissa gör. Hur gör man då ?

Anmäl
2014-09-06 12:54 #2 av: Ktisroinen

Detta är den stackars lilla kämpen. Såg nu att den heter dendrobium white surprise om det hjälper!

Anmäl
2014-09-07 16:14 #3 av: catr.ruds

Jag har en Dendrobium som jag bara låter stå i fönstret och doppar ner hela krukan i vatten när den börjar bli lätt. Min verkar trivas bra så.

Anmäl
2014-09-14 10:41 #4 av: Forest

Tycker orkideer är lite knepiga. Har själv köpt flera vissa står länge med bara blad en stackare satte jag in i dotterns rum som tyckte det var ju trevligt att rista in hej på ena bladet och andra då.. Av en konstig anledning så fick denna lite vatten då o då, och börja blomma. Den står inte i dagsljus utan får väl en dos kvällsljus helt fel om man nu ska se hur det blommar på dom på jobbet. Dagsljus hela dagen och ger dom en skvätt vatten 1-2 gånger i veckan beroende på hur soligt det har vart. Samtliga blommor på jobbet har vart skrutt som inte går att sälja, men dom är jätte fina blommar konstant två är inne på sitt andra år Glad Jag brukar klippa ner stänglarna lite efter blomningen så kommer det snart ut nya blomstänglar, här sköter jag om dom som man ska doppar i vatten ger sällan näring och omplanterar dom, men ändå får jag sällan blommor på mina. Funderar Det verkar som att här trivs dom bättre lite plågande än lite kärlek. 

1, jag har ingen aning om hur du ska plantera ditt skott men jag hade satt ner den i lite bark i kruka och hoppas på det bästa.  Din andra växt låtit den vara och gett den en skvätt vatten då o då, när den känns lätt är ett bra tecken på att den är torr. 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.