Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Mjöldagg på Dahlia

2014-09-02 16:53 #0 av: beem

Jag har fått mjöldagg på 2 Dahliaplantor. Jag har sprutat med  bikarbonat + såpa + vatten men det verkar svårt att få bort. Plantorna  ska snart in för vinterförvaring. Räcker det att plocka bort angripna blad eller finns "anlagen" till mjöldagg kvar då till nästa år ?

 (2 tsk bikarbonat + 2 tsk såpa/ 1 liter vatten).


Anmäl
2014-09-02 21:20 #1 av: [T-Fia]

Jag skulle då spara dom. Och det jag testat som fungerade bäst var mjölk + vatten + bikarbonat. Minns inte, men jag tror 50/50 mjölk och vatten.

Anmäl
2014-09-03 11:15 #2 av: beem

Växterna kommer ju att tappa bladen i vinter . Kommer mjöldaggen så att säga att överleva om jag inte får bort den nu.

Dahlian har inte hunnit bilda knölar än så jag ska försöka övervintra den som en vanlig krukväxt enl. tips jag fått.


Anmäl
2014-09-03 22:02 #3 av: [T-Fia]

Mjöldaggsporer finns överallt i luften, det är mer vädret som avgör om det blir mycket mjöldagg, de vill ha fuktig luft för att spridas, och värme för att växa till sig om jag minns rätt (eller om det var tvärtom, haha), så även om det finns mjöldaggssporer kvar så tror jag inte det gör så stor skillnad. Det som kan fungera mot olika svampsjukdomar är att spraya med atamon, det kan ju vara värt att testa innan vinterförvaring.

Anmäl
2014-09-03 22:23 #4 av: beem

#3 OK då vet jag. Tack för tipset om Atamon.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.