Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

klippa små träd

2014-08-23 18:08 #0 av: [jnordstrom]

Hej!

Köpte i våras små söta träd som vuxit som ogräs! Kul verkligen! Men dom har inte växt på höjden utan bara dom hängande grenarna som nu ser för jävligt ut.

Hur klipper man dom och när jag man det?

Anmäl
2014-08-23 18:10 #1 av: [jnordstrom]

En till bild

Anmäl
2014-08-23 20:32 #2 av: [T-Fia]

Nej, stammen växer inte för de är toppympade på en annan stam, så de håller sig alltid i den höjden, men de här plantorna har ju värdelöst låg stam. Annars brukar de vara åtminstone en meter.  Du kan klippa de hängande grenarna så att de når halvvägs ner till marken, pil växer ju i regel fort så du kommer säkert få frisera var och varannan vecka sedan... Ja du kan klippa in frisyren hur du vill men inte nedanför förgreningen/stammen för då klipper du bort ympstället.

Anmäl
2014-08-24 09:18 #3 av: Åsa S

Jo de där träden är nog mera menade att ha i kruka på balkongen en säsong och sedan slänga. Vill man ha i trädgården får man leta eftr exmplar som är ympade på hög höjd alt kan man juanvända en som marktäckare i en slänt el dyl och låta rankorna liga på marken.

Anmäl
2014-08-24 09:59 #4 av: [jnordstrom]

Tack för att ni ett er tid att svara! :) men så tokigt det blev då vi var på plantaget och berättade vad vi ville ha och till vilket ändamål och blev då rekommenderade dessa... hm. Dom får stå säsongen ut och så får vi se sen! Men tack för informationen! Saknar klippa till dom lite!

Anmäl
2014-08-24 10:14 #5 av: Åsa S

Stora trädgårdskedjor har sällan bra trädgårdsutbildad personal för de kostar för mycket. Man vill inte betala mer än det lägsta man kan komma undan med för man vill ju inte behöva höja priset på växterna för att ha råd med bättre personal, och då blir det fel när folk frågar för folk tror ju att de som jobbar i butik har gått trädgårdsutbildningar, är trädgårdsingenjörer el dyl. Kan vara bättre ibland att själv gå til biblioteket och låna trädgårdsböcker och läsa om de växter man funderar på innan man handlar.

Anmäl
2014-08-24 21:09 #6 av: [T-Fia]

Du kan ju leka med träden och klippa dem lite som du tycker, testa att göra ett par bonsaier eller något. Det är ju inte hela världen om du klipper ihjäl dem. Men som #5 säger så satsa på andra butiker än plantagen eller blomsterlandet. BoGröntkedjan är i regel väldigt bra.

Anmäl