Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Prydnadsträd - vinter och kyla

2014-08-18 10:44 #0 av: Ktisroinen

Jag har nyligen införskaffat två söta prydnadsträd, en japansk dvärgpil (Hakuro nishiki) och en dvärgsyren på stam (palabin). Snart kommer vintern och frosten, bör jag ta upp dem och förvara frostfritt? Hur tåliga är dem? Bor i Blekinge. Om jag sätter dem i jorden, ska jag behålla krukan på då för smidig förflyttning eller behöver de rota sig ordentligt i jorden?

...borde verkligen kollat upp detta innan, men hur lätt är det inte att impulsköpa nu när utförsäljningen har dragit igång?! Har velat ha dessa träd länge, så vackra!

Anmäl
2014-08-18 10:56 #1 av: VildaVittra

Båda är härdiga och mår förträffligt av att stå kvar. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-08-18 10:58 #2 av: Ktisroinen

Åh, tack för ett så snabbt svar! Skönt att höra! Jag behöver inte ens isolera med lite täckbark eller så då?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.