Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rosor

Vattentemperatur för rosor?

2014-08-07 21:29 #0 av: ninen DH

Har en kort fråga, hur varmt vatten ska rosor ha? Tacksam för snabbt svar!

Anmäl
2014-08-07 21:38 #1 av: [Ztevo]

Jag har aldrig mätt vattentemperatur när jag har vattnat rosbuskar. Menar du snittrosor?

Anmäl
2014-08-07 21:44 #2 av: ninen DH

#1 Menar snittrosor!

Anmäl
2014-08-07 21:55 #3 av: VildaVittra

De flesta snittblommorna mår bra av att stå i kylskåp på natten, så jag skulle säga kallt. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-08-08 09:36 #4 av: Åsa S

Njae inte kallt. Vill man att rosorna ska dra vatten bra när man får hem dem ska man snitta dem och sätta dem i varmt vatten. Ta vatten sfrån kranen det ska kännas riktigt hett men utan att man bränner handen så det varmaste ur kranen brukar stämma i det flesta hem. Ju hårdare stjälkarna är desto varmare, mjuka stjälkar som ex. tulpan ger man kallt vatten.

Skulle det vara lite mjukare stjälkar på rosorna och inte sådär träiga och hårda som de ofta är så tar man ljummet vatten.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.