Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Köksväxter, kryddor och läkeörter

Guldvatten i pallkrage

2014-07-20 22:07 #0 av: laurelin

Jag har två odlingar i pallkragar, båda är två pallkragar på höjden. Den ena innehåller morötter (jag hade spenat mellan raderna också som nu är skördad) och i den andra växer det rödbetor och lite sallad som jag skördar allteftersom jag behöver den. De är nya för i år och innehåller alltså "finjord", köpt på påse.

Nu tänker jag att det är dags att gödsla lite och gillar idén med guldvatten då det känns naturligt och inte minst billigt. Frågan är hur mycket man ska ha i varje pallkrage och hur ofta? Det är ju 1 kvadratmeter yta i varje krage men ganska tätt planterat.

Gör det något om guldvattnet är för svagt, man läser överallt om 1+9 men det kan väl inte skada om det späds mer (även om effekten kanske inte blir lika god)? Om man inte orkar mäta så noga borde det ju vara bättre med för svagt än för starkt...

Hoppas på tips från mer erfarna odlare!

Anmäl
2014-07-20 22:11 #1 av: VildaVittra

Det gör absolut inget om det är för svagt. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-07-22 12:37 #2 av: [JeanetteK]

Vad jag förstår så gör det inget om det är för svagt, däremot är det inte bra om det är för starkt. 

Sajtvärdinna på LantdjurHantverk och Återbruk.. 
Medarbetare på Miljonär
Min blogg om livet på Månskensfarmen.

Anmäl
2014-07-24 19:53 #3 av: HellviHumle

Guldvatten?

HH

Anmäl
2014-07-24 20:53 #4 av: Åsa S

Guldvatten = urin + vatten

Anmäl
2014-07-24 22:32 #5 av: HellviHumle

Aha! Glad

HH

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.