Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Mycke ohyra på växter/perenner

2014-07-15 15:32 #0 av: helisa

Är det någon mer än jag och min mamma som tycker att det är otroligt mycket svartmyror och svart bladlus i år. Vi har på/i äppelträd, plommonträd, toppklockor tulpanerna, rosorna, schersminen, snöbollsbusken, mm. Vi har ALDRIG haft så här mycket

Anmäl
2014-07-17 21:43 #1 av: [T-Fia]

Håller med, det är extremt mycket. Just bladlöss bryr ag mig inte så mycket om, blir det extremt får det bli lite såpavatten på rosor och liknande. Myrorna kommer ju för att lössen är där, så myrorna i sig gör ingen skada.

Anmäl
2014-07-19 08:46 #2 av: Åsa S

Om växtena har blivit utsatta för lite för lite vatten blir de extra smakliga och söta för lössen. +Insekter har ofta temperaturstyrd förökning = är det varmt går utvecklingen många dagar snabbare så det hinner födas ännu fler på en kort tid.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.