Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Lökar och knölväxter

Jordärtskocka

2014-07-14 12:42 #0 av: Maria

Jag har för första gången satt jordärtskocka.

Jag satte "plantan" i våras. Det var alltså inga knölar utan en planta som var 30-40 cm hög.

Nu är den cirka 180 cm.

Ska den blomma först? Kan man skörda nu i höst?

/Maria

 

Anmäl
2014-07-14 14:11 #1 av: L8!

Jag har läst att det är allra bäst att skörda tidigt på våren. Men jag har aldrig testat själv.

Anmäl
2014-07-14 14:12 #2 av: Maria

Tack för svar.

Jag blev så osäker i och med att jag köpt en planta och inte satt en rot så att säga....

/Maria

 

Anmäl
2014-07-14 16:21 #3 av: Åsa S

Sen höst brukar vara bäst att skörda ifall man inte bor i skåne. Knölarna växer som mest på hösten nu är det just inget att skörda. Det är få sorter som blommar i sverige, jag brukar skörda då frosten svett blasten på hösten och de små knölarna lämnar jag kvar, de blir nästa års skörd.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.