Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Larver på tomatplanta.

2014-07-12 21:07 #0 av: Tarotstollan

Någon som kan hjälpa mig?
Jag har planterat en köpt körsbärstomatplanta i en stor hink på balkongen.  I dag när jag skulle vattna den upptäckte jag små runda hål på flera blad som jag plockade bort. Sen såg jag att det flöt 1 cm långa smala gröna larver i vattnet vilka jag dödade med en gång.
Jag trodde inte tomater blev angripna av något eftersom de har så stark lukt. Jag har odlat tomater i flera år på balkongen och har aldrig förut haft några problem med dem!
Vad kan jag göra för att få bort dessa larver och vad är det för larver?

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2014-07-12 21:30 #1 av: Åsa S

Kan vara grönsaksfly, en fjärilslarv som är rätt vanlig på tomat det är bara att skaka plantan och mosa de larver som trillar ner.

Anmäl
2014-07-12 21:43 #2 av: Tarotstollan

Ok, tack! Vet du om de ger sig på själva tomaten också eller nöjer sig med att mumsa upp bladen?

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2014-07-12 21:56 #3 av: Åsa S

De kan tugga på frukterna med

Anmäl
2014-07-12 21:59 #4 av: Tarotstollan

Ok, då gäller det att hålla efter de små rackarna! Något man kan tömma i vattnet så de inte går dit?

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.