Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Jordgubbar

2014-07-02 22:47 #0 av: asstral

Inga frågor är ju dumma heter det, så det tar jag fasta på här :)

Har några jordgubbsplantor på balkongen, som frodas och växer.

Men... När ska jag plocka dom? Växer dom mer då dom blivit röda? Och... HUR plockar jag dom? Jag har sett att jag ska ta "bladrosetten" för att smaken och vätskan ska stanna kvar i bäret. Men VAR ska jag nypa av med tanke på plantan?

Är av sorten Pikan, står inget om att den är remonterande, men ska ge bär hela sommaren

Anmäl
2014-07-02 23:07 #1 av: VildaVittra

Jag plockar när bären lossnar hyfsat lätt av sig självt när man drar i dom. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-07-03 06:46 #2 av: kickboard

När bären är helt röda är de mogna att plockas.  De växer inte mera då.  Det spelar ingen roll hur du plockar om du äter dem genast.  Om man ska spara dem ska bladrosetten vara kvar och så ska de förvaras i kylskåp.

Anmäl
2014-07-08 21:26 #3 av: asstral

Tack, nu har jag ätit min första balkongodlade jordgubbe. Smakade fantastiskt! Trodde den skulle vara sur pga vädret, men den var ljuvligt söt-syrlig. Oerhörd skillnad mot köpevarianten

Jag tänkte lite som så, att om jag "knoppar av den" så ger den fler gubbar, men så är så alltså inte fallet?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.