Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Vilda växter och ogräs

Vad är det detta?

2014-07-02 00:46 #0 av: Endezeichen

Drog upp ogräs idag i vår grusgång och fick med en konstig rotsak med en av dem. Själva växten var stor, bladig, grön med med massvis av gröna frön mellan bladverken. Den saknade blommor och antydan till blommor, Roten luktar ingenting speciellt, mest som ogräs brukar lukta. Jag skalade av lite av det yttre inre och smakade - smaken var lite besk.
Är den ätlig? Någon som vet vad det kan vara?

Anmäl
2014-07-02 00:50 #1 av: Endezeichen

Glömde bilden:

Anmäl
2014-07-02 02:45 #2 av: MoaL

Någon slags skräppa kanske? Har du någon bild på växten?

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl
2014-07-06 08:54 #3 av: russin

Kan det vara roten av en stockros ?

Anmäl
2014-07-06 12:09 #4 av: Halvdansken

Skräppa. Inte ätlig, sprider sig lätt.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.