Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Lökar och knölväxter

Håller blomlökarna tills nästa säsong?

2014-06-29 17:37 #0 av: [Daniela1983]

Hej alla växtkunniga. jag har ett paket gladiolus som under vissa omständigheter aldrig planterades nu i sommar. Kan de hålla sig ett år i förpackningen så man kan plantera dem nästa vår/sommar istället?

Och kan jag förvara dem i rumstemperatur, har inte tillgång till sval källare under vintern.

Anmäl
2014-06-29 17:40 #1 av: VildaVittra

Inte troligt.

Jag skulle plantera dom i krukor så de kanske blommar till hösten, men skulle ta in dom varje natt när det började bli svalare. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.