Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdens byggprojekt

Piskmatteställ

2014-06-27 08:51 #0 av: Tzatze

Jag har den här prylen ståendes i trädgården till ingen nyttan. Det skulle vara roligt att göra om den till nått användbart. Är det nån som har nån kul idé?

Anmäl
2014-06-27 08:54 #1 av: Tzatze

Den går att fälla på två ställen. Den nedre delen är lite för hög ca 65cm för att funka att sitta på, men det går att stå raklång under den övre delen.

Anmäl
2014-06-27 19:31 #2 av: Evahelene

Perfekt "klätterställning" för olika växter, t.ex. humle, bönor, blomman för dagen (Ipomoea)....

Sluta aldrig hoppas, sluta aldrig be. Sluta aldrig önska - under kan ju ske!

Anmäl
2014-06-27 22:14 #3 av: [TanatosNyx]

Fixa en sitt-yta, ordna ett trappsteg upp och låt slingerväxter växa runt hela kalaset så blir det en häftig lummig sittplats Skrattar glöm inte att säkra den så den inte kan bli en fälla (ingen aning om hur stabil en sån där sak är).

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2014-06-28 00:54 #4 av: Tzatze

Tack för bra idéer. Klätterställning blir det definitivt och trappsteg upp hade jag inte tänkt på. Jag tror jag ska ha ett tak också så man kan sitta där när det regnar. Och en tjock mysig dyna så man kan sträcka ut sig och lyssna på fågelkvitter.

Anmäl
2014-06-29 12:46 #5 av: Halvdansken

Eller så lägg en skiva på den och gör den till ett bort. Kan bli fint med lite klätterväxter på sidorna, och kanske taket som du nämnde.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2014-06-30 12:39 #6 av: mariatingsund


Kanske ett odlingsbord, en pallkrageliknande låda på gallret, lätt att plocka grönsakerna sen i denna höjd, skonas av sniglar också. Tidigt på våren kan man fixa någon byggplast över för att hålla värmen. Du kan hänga amplar uppe med t.ex. jordgubbar, plus att man kan ha två rejäla krukor på var sin långsida med bondbönor, ärter eller annat. Fixar man något skynke undertill som är snyggt nog, kan det vara förvaring för sådant som man inte vill se.

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2014-07-01 12:08 #7 av: Tzatze

Ja det där var en strålande ide. Odlingsbord. Perfekt. Tack 😃

Anmäl
2014-07-22 13:55 #8 av: mariatingsund

kul att du gillade det :)

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2014-07-24 14:41 #9 av: Caf_Roy

Varför inte odla jordgubbar på övre pinnarna?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.