Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Byta-sälja-köpa - plantor och annat

Ovanliga fröer på beställning

2014-06-27 01:23 #0 av: Egycsaj15

Hej!! Jag har hittat väldigt ovanliga fröer som jag beställer in och säljer vidare. Tex: lila tomater , blåa vattenmeloner, självlysande rosor, svarta rosor, blåa rosor, regnbågsfärgade rosor , svarta tomater. Chili som blir runt 50cm stora frukt på, dragon frukt, jordgubbar som blir runt en handflata stora, gröna vattenmeloner, gula vattenmeloner, vita gula gröna blåa jordgubbar osv raden är lång:) hör av er om ni är intresserade eller det finns nåt ni har letat länge efter så kan ja kolla om jag kan beställa in det med!:) priserna är inte speciellt höga men olika beroende på vad ni vill ha:)

Anmäl
2014-06-27 17:08 #1 av: AlexVG

Kina-fröer brukar för det mesta vara bluff och man blir lurad av att köpa/eller sälja vidare. Bilderna hos frö levarantörer är photoshoppade. 

Anmäl
2014-06-27 19:38 #2 av: [T-Fia]

Jag hoppas  att du #1 inte på fullaste allvar själv tror på dessa fröer? Du får gärna visa en regnbågsfärgad ros som du har lyckats fröså och fått fram.
Nej, hoppas ingen går på det här!

Anmäl
2014-07-01 21:11 #3 av: Sukram

#0 har du satsat en mindre förmögenhet på att köpa in dessa fröer på Ebay så tycker jag uppriktigt synd om dig Storgråter

De berömda "svarta jordgubbarna" har många visat hur man gör i Photoshop om man byter ut färger och alla jättejordgubbar, chili mfl är ofta fotograferade med barn som håller i dom. Den regnbågsfärgade rosen finns att köpa hos en grossist av snittblommor om man googlar och de färgas genom att stjälken klyvs och sätts i olika färgade näringslösningar eller så sprutar man in färgämne i olika delar av stammen så att det stiger till kronbladen. Det är alltså en stulen bild på artificiellt färgade blommor och inget som ärvs genetiskt, man kan inte odla dom från frö. 

Anmäl
2014-07-02 02:21 #4 av: Egycsaj15

Inte satsat nåt förmögenhet men e en kul grej o prova. Och beställer inte från ebay

Anmäl
2014-07-02 15:33 #5 av: Sukram

Ebay, Amazon, Tradera spelar ingen roll. Dessa fröer, ofta från Kina säljs med photoshoppade bilder och påhittade beskrivningar. Märkligt att inga har anmält och stängt av säljarna än. Googlar du på sorterna så får du se att de är fejk tyvärr. 

Anmäl
2014-07-02 15:38 #6 av: Halvdansken

Finns inga blåa eller svarta rosor. För att inte tala om blåa jordgubbar.
Tror du inte att om det nu var så att det verkligen fanns blå rosor, så skulle de redan säljas här?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.