Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap

Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsmaskiner och -redskap

Sköter ni om era trädgårdsmaskiner?

2014-06-19 01:44 #0 av: JontaK

Jag är otroligt nyfiken på svar på frågan i rubriken men vill också gärna vet vilka trädgårdsmaskiner ni använder er av!

Själv är jag som tur är intresserad av (och relativt duktig på) att skruva med maskinerna, har lyckats hålla våra vid liv på ett bra sätt hittills.

Vilka maskiner har ni och hur mycket tid/pengar lägger ni ner på skötsel av dem?

Föredrar ni att reparera/renovera en sämre fungerande maskin eller köper ni hellre en fullt fungerande?

Anmäl
2014-06-19 16:11 #1 av: [T-Fia]

Nu jobbar ju jag med trädgård, men har ändå inte särskilt stor maskinpark. En vanlig rotorgräsklippare, en röjsåg/trimmer, en extratrimmer, sedan en liten markvibrator, en jordfräs och nyss köpt en minidumper.
Jag föredrar nya maskiner eller bättre begagnade medan min man gärna skruvar, så de maskinerna kan ju han använda hemma då, jag är väldigt noga med att ha krångelmaskiner på jobbet för det är det mest frustrerande som finns när en maskin inte startar och hindrar arbetet för två personer. Köper f.ö ny gräsklippare sådär vart fjärde år eftersom slitaget är ganska stort, och nej, jag tar inte särskilt bra hand om mina maskiner, de står ofta ute i regn och så.
Förresten har vi en tretons grävmaskin också, den är bara för hemmabruk eftersom jag anser den för stor att dra med på kärra, men mycket roligt man kan göra med den :-)

Anmäl
2014-06-21 23:56 #2 av: JontaK

Vilken dröm att ha en egen grävmaskin på gården! Säger nästan dagligen "tänkt vad smidigt det här varit om man haft en grävare".

Största maskinen vi har är en åkgräsklippare från tidigt 90-tal som stått still ett bra tag. Jag har nu fått för mig att göra i ordning den gamla klipparen. Har rivit förgasaren, klippaggregatet och bromsen. Imorgon ska motorn lyftas bort. Kul midsommarhelg! Skrattar

Jag ägnade en kväll åt att renovera det enkla bromsoket, det blev bra till slut:


Anmäl
2014-06-22 22:58 #3 av: [T-Fia]

Haha, du är ju nästan galen ;-) Tänk vad mycket ogräs du kunde gjort på den tiden, eller nya rabatter :-)

Jag skulle faktiskt vilja ha en robotklippare här hemma... men har inte råd än, men någon gång så!

Anmäl
2014-06-23 00:09 #4 av: JontaK

#3 Jo, man måste nog ha en kombination av galenhet samt tid i överflöd om man ska få för sig att riva en nästan 25 år gammal maskin som stått still länge. Det är dock lite av en hobby för mig.

Har idag rivit motorn och alla kåpor. Numera är maskinen noggrant rengjord och inställd i förrådet. Det blir väldigt bra och mekandet kan fortsätta.

Förgasaren ska skruvas ihop, packningar ska bytas och liknande. Råkade fastna på några av motorkåporna igår, dessa är nu både polerade och vaxade. Skrattar

Robotklippare hade varit behagligt men lite "fusk". Vi har dessutom en tomt med många avgränsningar och ojämna partier. Det hade nog inte robotklipparen tyckt om.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.