Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

larver!

2014-06-16 20:19 #0 av: michellepetersson95

Hej. Jag har nyligen börjat med att göra ett sommar projekt, och sått (Romansallat, basilika, blåklint och två andra blommor.
Idag hittade jag cirka 7 larver i romanen. Och ser ut som att dom har lagt fullt av ägg. Vet inte ifall det finns fler på de andra. Men vad gör jag nu? Ska jag slänga allt och strunta i det?
Jag bor i lägenhet, på 3e våningen så hade inte förväntat mig detta..

Anmäl
2014-06-17 09:12 #1 av: Åsa S

Fjärilar och steklar kan flyga så ja de kan lägga ägg även på balkonger. Det brukar dock räcka att plocka bort larverna för hand + ta bort äggsamlingar. Är det grönskimrande kulor du ser på bladen är det dock avföring du ser. Äggen är mindre och läggs gärna ihop med en massa andra ofta är de vita el. gula

Anmäl
2014-06-17 13:17 #2 av: michellepetersson95

Okej. Då var det nog inga ägg. Får hålla tummarna och avvakta! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.