Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Köksväxter, kryddor och läkeörter

Konstig tomatknopp

2014-06-16 10:03 #0 av: asstral

Min Marmandetomat har en gigantisk knopp (eller vad det nu är), bland sina andra knoppar. Är det något sjukt? Någon som vet?

Provar att bifoga en bild.

Anmäl
2014-06-16 11:48 #1 av: [mommo 12]

visa exakt hur stor

Anmäl
2014-06-16 12:06 #2 av: asstral

#1 jag har ju ringat in den och man ser ju några vanliga knoppar bakom och ovanför. Den är ca 1,5 cm bred och nån cm lång. Har själv aldrig sett en sån knopp på tomat tidigare, så är lite rädd att det är något fel.

Själva plantan är ca 70-75 cm hög.

Anmäl
2014-06-16 23:31 #3 av: [T-Fia]

Nu får ju många bifftomater väldigt stora och fyllda blommor, men det kan även vara något som kallas fascination vilket är som om två stjälkar har vuxit ihop, då får du en megastor-dubbeltomat ;-) Inget farligt hur som och inget fel på plantan.

Anmäl
2014-06-17 06:06 #4 av: asstral

Tack, vad skönt att höra! Jo den ser väldigt fylld ut, såg jag nu, nästan som det bor en liten tussilago därinne ;) Stjälken är ju också väldigt tjock, så det kanske är en sån där "fascination"? - blir spännande att följa vad det blir :)

Anmäl
2014-06-17 09:09 #5 av: Åsa S

Man får lätt dubbelblommor ifall det varit lite för kallt under nätterna då blomknoppen bildades

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.