Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Revande smultron i kruka

2014-06-13 19:25 #0 av: jossa5

Hejhej,

Det är så att jag och sambon köpte en smultronplanta för att ha på balkongen. Hade ingen aning om att det fanns flera sorter, men där vi köpte hade dom bara en sort.

Nu visar det sig att den är revande. Vad gör jag av dom långa spröten som sticker ut? Är det bara att klippa av dom, eller kan man göra sticklingar av dom, och hur gör man det i sånafall?

Väldigt tacksam för hjälp, då jag har en jordgubbsplanta som letar sig utåt också!

Anmäl
2014-06-13 23:37 #1 av: Evahelene

Lägg revörna på jord så har du snart nya små plantor. Det tar ca en månad innan dehar bra rötter och du kan skilja av dem från revan.

Sluta aldrig hoppas, sluta aldrig be. Sluta aldrig önska - under kan ju ske!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.