Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Hamla fruktträd

2014-06-10 19:05 #0 av: TjockaBerta

Kan någon förklara för mig varför många hamlar sina fruktträd? Hamlar och hamlar förresten. Ofta sågar de bara av grenar och kvistar på mitten.

Det ser förskräckligt ut och träden skjuter skott som bara den.

En granne betalar för att få sitt träd helsågat. Skulle någon göra så på mina träd skulle de få betala dyrt kan jag säga.

Anmäl
2014-06-11 13:06 #1 av: VildaVittra

Oftast för att trädet inte ska bli så omfångsrikt, men det är rejäl misshandel. Det är bättre att från början köpa ett träd på svagväxande rot, då blir det inte stort.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-06-11 13:50 #2 av: TjockaBerta

Fast det sprutar ju liksom sly när de beskär så märker de inte det?

Man vill ha in ljus och luft mellan grenarna för att få ett vackert träd.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.