Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Stamma upp vinbär

2014-06-10 18:54 #0 av: krimskrams

Någon som har erfarenhet av att stamma upp vinbär!?
Hur gör man och hur länge tar det före man får bär?

Kan man använda sig av t.ex. ett skott från annan buske?

Anmäl
2014-06-11 12:57 #1 av: Linnea

Har inte gjort det själv men det är ju i princip bara att välja ut ett mittskott som blir stammen och övrigt klipper man bort. Viktigt att klippa bort alla nya skott ofta så dessa inte tar kraft från stammen. När stammen nått önskad höjd så får man antagligen toppa den och sen hålla efter alla oönskade skott.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2014-06-12 09:56 #2 av: Åsa S

De plantor man hittar i handeln är oftast toppympade på en grundstam av gullrips men lättast är nog att stamma upp ett vinbärsskott.

Anmäl
2014-06-12 12:09 #3 av: Evahelene

Här är en bra förklaring.

Sluta aldrig hoppas, sluta aldrig be. Sluta aldrig önska - under kan ju ske!

Anmäl
2014-06-12 18:04 #4 av: krimskrams


ok!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.