Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Plantering gravplats

2014-06-02 19:15 #0 av: Ellenfyrkant

Vad sätter man på gravplatser såhär års? Vill ha något som klarar sig så bra som möjligt på egen hand då jag är där för omvårdnad högst 1 ggn/ vecka. Tips? Får gärna hålla sig fint till hösten kommer.

Anmäl
2014-06-02 19:27 #1 av: Omorika

Tror inte det ska vara nått problem med att bara besöka den en gång i veckan. Många kyrkogårdar har automatisk bevattning och i övrigt ska det inte behövas mer än skötsel 1 gång i veckan. 

Själv är mina favoriter för kanten husarknappar, leverbalsam (lila) som huvudblomma tycker jag om nejlikor, margerita. Husarknappar och nejlikor kan se lite intetsägande ut nu men växer på sig ordentligt till sommaren och håller in på hösten.

Anmäl
2014-06-02 19:41 #2 av: Sjöstjärna

Margerite är fantastisk att sätta på kyrkogården, se bara till att ta den ur krukan och gräva ner den så fortsätter den att växa och blomma till frosten tar den.

Anmäl
2014-06-02 20:20 #3 av: Woodland

Det finns så många olika gravplanteringstyper i Sverige. Jag häpnade alltid över att det krävdes så många plantor för att få mina svärföräldrars grav att se bra ut. Det är extra besvärligt med växtval under sommaren om man vill att det skall se snyggt ut.

Vi har en rätt så lång väg till kyrkogården så det är ett bekymmer att få något som håller sig snyggt. Vi la ner svarta sopsäckar (eller byggplast) över jordplätten innanför stenkanten och fyllde på med vackra svarta stenar. Ovanpå stenarna har vi på våren haft krukor med påskliljor, efter de förgätmigej och nu har vi satt en stor låg kruka med stora Enchevera och backtimjan. De behöver inte vattnas och det finns inga utblommande blommor att nypa av. Men det är förstås inte i allas smak. Glad
Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2014-06-02 21:13 #4 av: VildaVittra

Vi har satsat på marktäckande perenner då ingen bor kvar i närheten av graven, så den sköts bara en till två gånger per säsong.

Vad vi har är:

Spetsmössa
Blåsippor
En rosbuske
Jordgubbar
Gullvivor

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-06-02 21:19 #5 av: Ellenfyrkant

Jorden på denna plats är väldigt sandig. Något som jag ska tänka på att INTE plantera i sandjord? Fyller såklart på med fin jord men i botten ligger ändå sand.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.