Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Vissen tulpanrabatt och stamros

2014-05-26 09:49 #0 av: Vifyra

Mina tulpaner börjar vissna. Hur ska jag göra med resterna av tulpanerna? Ska jag klippa ner eller låta dom vara? Det ser så tråkigt ut nu..

En till fråga.. Planterade ut en ros på stam i en annan rabatt. Den börjar också vissna. Jag vattnar den mycket (på kvällen eller morgonen). Solen ligger på ca 4-5timmar, men när jag har läst om stamrosen har jag fattat det som att den vill ha mycket sol. Varför blir den sånhär? Finns det någon annan stor växt som klarar så mycket sol?

Anmäl
2014-05-26 12:54 #1 av: Torparmor

Klipp ner blomstängeln men inte bladen. Bladen skall ge näring till löken så den orkar blomma nästa år. Plantera någon växt runt om som täcker de vissnande tulpanbladen.

Skaffa en fuktmätare så du kan kolla om du ger rosen lagom mycket vatten, du kan ge den för mycket eller för lite. Vattnet behövs nere vid rötterna inte uppe vid ytan, så det är svårt att avgöra om vattenmängden är lagom. De flesta rosor klarar sol 4-5 h, men om den är nyplanterad kan det vara bra att sätta för något så den får lite mindre gassande sol tills den har etablerat sig. Gäller för övrigt alla nyplanteringar.

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2014-05-27 12:14 #2 av: Vifyra

Tack för hjälpen!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.