Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Orangea prickar på grenar

2014-05-21 10:33 #0 av: jollycox

I ett par år har vi fått orangea prickar på några grenar i vår oxbärshäck. I år märkte vi att en av syrenerna flera meter från häcken också har fått såna. Tänkte fråga om någon vet vad det är eller kan vara? Och vad man kan göra åt det. Nu klipper vi bort dom drabbade grenarna.
Prickarna är mer orangea än bilden visar.

Anmäl
2014-05-21 11:14 #1 av: Åsa S

Rödvårtssjuka en svamp som går på döda eller döende grenar. Man kan inte göra så mycket mer än att klippa bort grenar.


Man har använt ganska dåligt förökningsmaterial till oxbärshäckar så de är rätt mottagliga för sjukdomar och angrepp

Anmäl
2014-05-21 16:52 #2 av: jollycox

Okej. Tack för svaret. :)

Anmäl
2014-05-22 13:04 #3 av: TinaNordberg

Kärt barn har många namn, svampen heter Cinnobergömming (Nectria cinnabarina) kallas även rödvårtsjuka och lövträdskräfta.

Tina Nordberg medarbetare:

 Fågelskådning i fokus

 Svamp i fokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.