Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Gräsmattor, grovplanering och gödsling.

Gräsgödsel & djur

2014-05-16 12:35 #0 av: Michis87

Försöker hitta information om gödsel & hund. Vi behöver gå på vår gräsmatta med gödsel och kärlek, men är oroliga att det ska vara farligt för hunden.

Såg en annons om Stroller Plus+ T och blev genast nyfiken på det då vi har vääääldigt mycket ogräs i vår gräsmatta (det är en gammal blandskog tomt).

Någon som har erfarenhet av detta gödsel eller gödsel i allmänhet & hund?

Anmäl
2014-05-16 12:57 #1 av: VildaVittra

Varför inte ta naturligt gödsel, som hönsgödsel? Risken finns ju dock att vovven smaskar lite på godbitarna, men den blir ju inte sjuk av det. 

Sedan är det inte ogräs, en monokultur med bara gräs är varken miljövänligt, hållbart eller snyggt. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-05-16 17:23 #2 av: Michis87

Kan man köpa naturligt gödsel I butikerna? Jag behöver till ca 700-1000 kvm. Anledningen till att jag fick upp ögonen för det är för att det också bekämpade ogräs. Fast en gräsmatta med i stort sett bara maskrosor är långt ifrån snyggt!

Anmäl
2014-05-16 17:35 #3 av: VildaVittra

#2 Jadå, det går, eller så hämtar du från en bonde för en spottstyver. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-05-17 06:20 #4 av: Emo

#2 Maskrosor bekämpar man bra med att gå runt och sticka dem. Om du inte har specialverktyg kan du använda en kniv. Visst tar det lite tid men det är både miljövänligt och nyttig motion.

Vi har större gräsmatta men håller den (någorlunda) fri från maskrosor och groblad på det sättet.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2014-05-17 19:20 #5 av: Halvdansken

Klipper man gräset regelbundet så försvinner mycket av ogräset av sig själv. Det där ogräsbekämpningsmedlet är gift som tar allt utom gräs, finns även på flaska.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.