Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Äkta bonsaiträd?

2014-05-15 20:23 #0 av: Bondkaka

Köpte det för 149:- som "bonsaiträd" men tvekar rätt mycket på att det är äkta med tanke på priset. Någon som kan artbestämma den? :)

Klippte även ner den en hel del idag, då den var full med långa blad när jag köpte den.

Mottar gärna tips och råd! :)

Anmäl
2014-05-15 20:29 #1 av: beem

Den påminner om den jag köpte. Det var  en Myrten. 


Anmäl
2014-05-15 20:33 #2 av: VildaVittra

Bonsai är en teknik, inte en art, så ja, den är äkta då man format det till ett miniatyrträd. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-05-15 20:41 #3 av: Bondkaka

#1 Ja den ser ut som en Myrten, men våran är mer böjd i stammen :S


#2 Tack för förklaringen! :)

Anmäl
2014-05-15 20:52 #4 av: MoaL

Ett bonsaiträd kan ju vara praktiskt taget vad som helst, det är som sagt ingen speciell art. Bonsai är sättet man tar hand om, beskär och vårdar det. Det är ärligt talat en hel vetenskap. Lipar Jag läste en hel del om det förra året då jag tycker att det är väldigt vackert med små miniatyrträd. 

Många bonsai är träd som behöver vintervila - vissa utomhus till och med. Jord, vattning, gödning, beskärning av rötter, blad och grenar, lindning och så vidare... Jag rekommenderar att du läser på ordentligt, om du vill att din planta ska fortsätta som bonsai och överleva. Tummen upp

Kolla gärna videor på YouTube också, där finns det jättemycket fakta och videor där de visar hur man beskär och lindar, väljer kruka och så vidare. Glad

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl
2014-05-15 20:52 #5 av: beem

#3 Den är böjd beroende på att man beskurit rötterna för att göra en Bonsai.


Anmäl
2014-05-15 21:02 #6 av: Bondkaka

Tack för informationen! :) läst på en del, men jisses vad massor det finns att lära.. rätt skoj :) ska se om jag lyckas få denna att överleva ett bra tag, då vi flyttar till hus om 1 månad

Anmäl
2014-05-16 11:57 #7 av: AlexVG

Inte en Myrten utan en Podocarpus macrophyllus -Storbladig podokarp, och klipp inte av bladen på den, utan klipp bara skotten. Växten vill ha hela blad och känns som om det ser snyggare ut med hela blad än ''platta'' spret. 

Denna buske kommer från Kina, Japan och Taiwan och vill för att trivas bäst tas ut efter att frosten är förbi (avhärda ordentligt först mot sol så den inte bränns) och sedan tas in efter det varit någon frostnatt (tål höstfrost men inte vårfrost), ute under sommaren vill den stå i halvskugga och få näring regelbundet fram till juni och bara lätt torka upp innan den vattnas igen. Övervintras sen kallt ca +1c -10c eller i rumstemp med extraljus. Står den svalt mindre vatten, står den varmt och ljust så ge regelbundet med vatten och näring. 

Enklast beskärning teknik är att regelbundet toppa skotten (inte klippa bladen också). Går att hitta mer avancerad teknik i böcker och på nätet.
 

Anmäl
2014-05-17 11:59 #8 av: tlover

#2 vad jag förstår så måste dom ha uppnått en specifik ålder för att få kallas bonsai (80 år eller vad det nu var) innan heter det nått annat.

Men det är nog bara viktigt i Japan.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2014-05-17 13:09 #9 av: Bondkaka

#7 Ojdå.. om det är en sådan.. går det att få den att överleva, trots att bladen nu är hälften nerskurna?

Så då ska jag bara norpa bort de nya skotten när de kommit upp?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.