Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Vill få namnet på ett äpple

2014-05-03 18:10 #0 av: *Dandelion*

Vet inte var jag ska ställa min fråga, men tror att det här forumet är det bästa.

Saken är den att jag brukade "palla" äpplen på en ödetomt. 

Men så har tomten blivit köpt, och de har skövlat ner alla träd och buskar :( De ska ha pool där istället.

Då undrar jag vilken sorts av äpplen det var? Så underbart goda! Har aldrig hittat dem i affären.

De mognade runt mitten av juni, de var mörkrosa i skalet(melerat) och ljustrosa i köttet. Mörkare från skalet, och ljusare inåt. Söta och väldigt krispiga. Liknande Royal Gala.

Trodde att det var Pink Lady, men det var det inte.


Anmäl
2014-05-03 18:48 #1 av: Halvdansken

Ingen aning, men om du letar efter ett äpple i den stilen så prova Elstar. Enligt mig är det väldens godaste. Tunnt skal, krispiga, saftiga, söta. Inte så stora. Lite sena, oktober brukar de finnas i butikerna här i Danmark.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.