Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Gräsmattor, grovplanering och gödsling.

Klippa ny gräsmatta?

2014-05-01 17:48 #0 av: Delilah81

Har sått gräs på en plätt där ett gammalt växthus tidigare stått.

Det var ca en månad sen, och gräset har växt riktigt bra på senare tid, förutom en del små områden, som är glesa fortfarande.

Nu står det överallt att man ska klippa gräset första gången när det blivit 6-8 cm långt.  Det har mitt gräs blivit nu, men jag vågar fasen inte köra där med gräsklipparen!  Funderar   På en del ställen har ju gräset knappt grott än, förstör man inte det då?

Har kaniner, kan jag låta dem beta gräset nu, eller kommer de förstöra det?

Jättetacksam för svar!  Tummen upp

Anmäl
2014-05-01 17:53 #1 av: Linnea

Klipp det. Det som inte är så långt blir inte klippt, sätt klipphöjden ganska högt. Kaninerna får nog vänta tills det har blivit lite tätare.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2014-05-01 18:18 #2 av: Delilah81

Så det blir inte förstört om man går där med gräsklipparen?

Anmäl
2014-05-01 19:46 #3 av: Linnea

Nej men gå inte där mer än nödvändigt

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.