Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Pelargoner och speciella krukväxter

Frost känsliga?

2014-04-25 20:54 #0 av: Suss78

Hej!

Jag undrar om man kan plantera ut pelargoner redan nu i blomlådan eller kan det vara för kallt för dom på natten?

Anmäl
2014-04-25 20:58 #1 av: Achatina

Beror väl på var i landet du bor. Men jag såg utomhusplanterade buskage av pelargoner i Australien och den regionen får minusgrader nerimot -3 till -5 (även om det inte är vanligt).

Anmäl
2014-04-25 21:01 #2 av: Suss78

Jag bor i Västmanland

Anmäl
2014-04-25 21:24 #3 av: Åsa S

Pelargoner som odlats i växthus nu under våren lär inte överleva minusgrader så sålänge det är risk för minusgrader kan de inte vara ute hela dygnet utan man bör ta in dem under natten och dyl i morse då jag vaknade vid 5 i stockholmstrakten var det -2C och här är det oftast ildare än i västmanland.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.