Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Odla i pallkragar

2014-04-23 10:59 #0 av: Michis87

Jag har 4 st pallkragar som jag tänkte odla i..

Har ställt 3 stycken bredvid varandra, och den i mitten är 2 hög.

Jag ska för första gången någonsin odla grönsaker. Tänkte mig ruccola &/eller plocksallad (vi äter mycket sallad så vore trevligt att inte behöva köpa på affären), salladslök, röd lök, kanske potatis & lite kryddor.

Vad bör jag tänka på? :)

Anmäl
2014-04-23 11:06 #1 av: NordicSunset

Jag har inte riktigt svar på vad du ska tänka på, men tror inte det är något speciellt direkt. Hoppas du får bättre svar!

Mina föräldrar odlar och så i pallkragar. Fungerar jättebra! Det är 2 st på varandra men funkar ju lika bra med 1 också!

Såhär ser det ut! :) Kan ju vara kul med lite inspiration.
Lycka till!

Anmäl
2014-04-23 14:21 #2 av: Torparmor

Sätt potatis i den höga pallkragen för plats att kupa. Så sallat i omgångar. Rödlök är enklast att sätta som sättlök, tar lång tid på sig om du ska så.

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.