Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Plantera utan innerkruka

2014-04-09 15:30 #0 av: 93mli

Hej! 

Skulle det gå att plantera direkt i ytterkrukan? Har nästan inga innerkrukor alls här hemma. Kanske om man lägger ett lager lecakulor eller liknande i botten? Vad tror ni? Glad

Anmäl
2014-04-09 15:46 #1 av: Frida

Klart det går att plantera direkt i en innerkruka. Du får bara vara mer observant på vattningen. Lägg gärna lecakulorna i en nylonstrumpa så är det enkelt att återanvända dem sedan. Att blanda in små lecakulor i jorden kan också vara en idé för att förbättra strukturen på jorden (luft till rötterna osv).

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Anmäl
2014-04-09 15:59 #2 av: 93mli

#1 Det är det jag är lite dålig på, men ska försöka iallafall. Åh, smart! Det har jag inte tänkt på. Glad Jorden jag har här hemma har redan leca i sig. 

Anmäl
2014-04-10 14:19 #3 av: [Tess86]

Alla mina växter står direkt i ytterkrukor, bara för att jag tycker att det är så fult med innerkrukor. De har lecakulor i botten och de verkar trivas bra. Jag vattnar två gånger i veckan. 

Anmäl
2014-04-10 14:27 #4 av: 93mli

#3 Okej, vad bra! :) Måste bara hitta lecakulor, var helt slut sist jag var och handlade. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.