Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Allium

2014-04-07 15:20 #0 av: Ktisroinen

Hej allesammans!

Jag funderar på att plantera några allium, men jag har en fråga. Hur brukar ni placera era allium? I förhållande till andra växter alltså. Kan man ha en marktäckare runtom som liksom täcker upp jorden? Så att blommorna liksom bara ploppar upp om ni förstår vad jag menar :P

Eller kan man ha sten, typ singel som ligger uppe på jorden för att täcka? Vill helst inte ha bara barjord, känns lite tomt som att det fattas något.

Tanken är att det ska vara lite buxbom-"bollar" med i samma rabatt, så dessa behöver också klara att det är marktäckare/sten runtom i så fall.

Eller om ni har några andra förslag?


Anmäl
2014-04-07 22:59 #1 av: Halvdansken

Jag har alla mina allium i rabatter med massor av andra växter.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.