Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Vilda växter och ogräs

Parksallad i trädgården.

2014-03-31 08:27 #0 av: tolvius

Köpte en fastighet där det fanns gott om Parksallad. Läste på nätet om vad det var för växt och blev förfärad när jag förstod vad det var. Började med att täcka det värsta ställena med presenning som jag nu låtit ligga ett år. På övriga ställen, ca 300 kvm utspritt på fem sex olika ställen, blev det Round up. Jag tycker inte om att använda sådana medel, men nöden har ingen lag ibland. Jag blandade ca en dl i fem liter vatten i en skurhink. Tog skurmoppen och gick till verket. 

Passade på en solig dag när det inte var risk för regn inom överskådlig tid. Jag blötte moppen och vred ur den så att det inte droppade, drog den över växterna och fuktade bladen både ovanpå och lite runt det översta på stjälkarna. På vissa ställen var det en vacker vildros som jag ville bevara så där var jag väldigt restriktiv. Nu ett år efter kan jag konstatera att det har lyckats över förväntan.

Det verkar som att jag har blivit av med allt som jag har behandlat och även där runt rosorna som jag var så försiktig har allt försvunnit. 

Nu till sommaren blir det att gå till angrepp på ett skogsparti bakom min tomt där jag oförtrutet har plockat bort alla blomställningar. Det är lättast att behandla på våren när bladen kommit upp så att det täcker ytan och är möjligt att behandla utan att komma åt marken.

Var försiktig med att gå i det som är behandlat för då kan man skada annat som man vill ha kvar. Det verkar väldigt effektivt.

Lycka till!!!

 

Anmäl
2014-03-31 15:30 #1 av: anki1

jag har också parksallat i mina rabatter. Mitt eget fel då jag trodde det var or öga som förvildat sig. så det blir Round up jag har även oxtunga( den fanns på tomten när vi kom till den för över 20 år sen. den var nästan borta ett ta. men nu  har den tagit n y fart)  som nog ska få sig en skvätt med ett mindre giftigt sätt är att hälla


Älska dig själv för den du är

Besök mig gärna påWWW.facebook.se/ankis smycken o textilhantverk

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.